شرایط خرید خودرو های گذر موقت در ایران

خدمات فروش خودرو وارداتی بصورت گذر موقت در ایران چیست؟

 

خدمات فروش خودرو وارداتی بصورت گذر موقت در ایران به معنای اجازه‌ی استفاده از خودروهای وارداتی به صورت موقت در کشور است. این خودروها از کشورهای دیگر به جز افغانستان و امارات وارد ایران می‌شوند. برای تردد خودروهای گذر موقت در داخل مرز ایران، حداکثر زمان مجاز 6 ماه است و این مدت قابل تمدید نیست. برای دریافت پلاک گذر موقت، مراحل و شرایط خاصی وجود دارد و مدارک مورد نیاز برای اخذ پلاک شامل معرفینامه ویژه، پرونده سبز گمرکی و مدارک شناسایی مالک است. افرادی که در مناطق آزاد سکونت دارند، می‌توانند با استفاده از مدارکی که سکونت فرد در منطقه را اثبات می‌کند، پلاک گذر موقت دریافت کنند. اما این خودروها تنها در منطقه آزاد قابل استفاده هستند و نمی‌توانند در سراسر کشور تردد کنند.

 

چه هزینه‌هایی برای دریافت پلاک گذر موقت خودرو وجود دارد؟

 

برای دریافت پلاک گذر موقت خودرو، هزینه‌هایی وجود دارد که به شرح زیر است:
1. هزینه‌ی صدور معرفی‌نامه ویژه از گمرک ترخیص‌کننده با مهر برجسته
2. هزینه‌ی پرونده سبز گمرکی یا کارنه دوپاساژ
3. هزینه‌ی مدارک احراز هویت مالک یا نماینده‌ی قانونی
4. هزینه‌ی ترجمه‌ی مدارک به فارسی در صورت لزوم
5. هزینه‌های دیگری مانند هزینه‌ی پلاک و بیمه‌ی خودرو بر عهده‌ی مالک خودرو است و باید به صورت جداگانه پرداخت شوند. هزینه‌های دریافت پلاک گذر موقت بسته به نوع خودرو و مبدا آن متفاوت است.

 

چه مدت زمانی می‌توان از خودروی گذر موقت در ایران استفاده کرد؟

 

مدت زمان قانونی برای تردد خودروی گذر موقت در ایران حداکثر 6 ماه است. این مدت زمان مشخص شده برای استفاده از خودروی گذر موقت در ایران وابسته به نوع خودرو و مبدا آن است و ممکن است متغیر باشد. بعد از اتمام این مدت زمان، مالک خودرو باید ظرف مدت 10 روز خودرو را از ایران خارج کند. در غیر این صورت، مالک خودرو به عنوان مجرم شناخته شده و به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.

 

بعد از مدت زمان تعیین شده برای خودروهای گذر موقت چگونه می توان همچنان از خودرو استفاده کرد؟

 

برای استفاده بیشتر از خودرو، مالک می‌تواند پس از خروج از ایران، خودرو را مجددا وارد کشور کند و مجددا اقدام به دریافت پلاک گذر موقت کند. همچنین، مالک خودرو می‌تواند پس از اتمام مدت زمان تعیین شده، خودرو را به یکی از دو روش زیر به فروش برساند:
1. فروش خودرو به یکی از نمایندگان خودرو در ایران
2. صادرات خودرو به یک کشور دیگر.
در هر دو روش، مالک خودرو باید مدارک مربوط به خودرو را به همراه داشته باشد و ممکن است هزینه‌هایی مانند هزینه‌ی حمل و نقل و هزینه‌ی ترخیص در کشور مقصد برای صادرات خودرو به کار برود.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا